Ideea de încălzire centrală este foarte simplă; centrala termica, care este în mod normal situata într-o parte ușor de accesat în casă, precum bucătăria dvs., incalzeste apa care este deplasată de o pompă electrică în caloriferele din toate celelalte camere din jurul casei. Acest mod este ușor, eficient, comod și face ca aceste zile de iarnă să fie puțin mai plăcute.

Ce face de fapt o centrala termica?

Centrala termica este cel mai important element pentru sistemul dvs. de încălzire centrală. Este în esență un aparat care are o alimentare continuă de gaz natural care intră în el dintr-o conductă care iese la rețeaua din stradă. Când aveti nevoie de încălzire, porniți centrala, care are un comutator electric; apoi se deschide o supapă care permite gazului să intre într-o cameră de combustie sigilată în interiorul cazanului tău. Un sistem electric de aprindere setează presiunea gazului, iar flacarile incalzesc un schimbător de căldură conectat la o conductă care transportă apă rece. Conducta de apă este doar o mică secțiune a circuitului mare și continuu de conducte care circulă în jurul casei tale. Acest sistem trece prin fiecare calorifer de apă caldă pe rând și apoi revine în cazan. Atunci când apa fierbinte îți curge prin calorifere, el emană o parte din căldură și îți încălzește camerele.

Cum funcționează caloriferele intr-un sistem de incalzire centrala?

Un calorifer este în esență un radiator cu o suprafață mare care poate încălzi o întreagă încăpere. Fiecare calorifer are o mică supapă cu șurub care, atunci când este rotit, poate elimina aerul din instalatie. Caloriferele au si un termostat, de unde cantitatea de căldură admisă prin caloriferele dvs. poate fi controlată. Funcționează pur și simplu având-o montată pe supapa cu șurub și întorcând șurubul într-un singur sens pentru o cameră mai caldă sau in celalalt sens pentru o cameră mai puțin caldă.